15 Eylül 2013 Pazar

Andrea Kane - Tenimdeki Mühür



Orjinal Adı: The Gold Coin
Seri Bilgisi: The Colby's Coin Series #1
GoodReads Puanı: 3.88
Türkçe Yayın: Siyahinci Yayınları
Çevirmen: Esra Gül





Yorumum:


Öncelikle 2 kitaplık bir seri olması sonrada konusu beni cezbetti, kapakları için aynısını söylemek biraz zor. Seri birbirlerine ikiz kadar benzeyen 2 kuzenin hikayesinden oluşuyor. Büyükbabalarının kızların tercihlerine göre verdiği altın ve gümüş para serinin adını ve temelini oluşturuyor.
Bu kuzenler küçük yaşlarda ayrılıyor ve Anastasia(Stacie)nın Amerika’dan dönüşüyle olaylar başlıyor.

İlk kitapta Anastasia’nın hikayesini okuyoruz, ebeveynlerini kaybedince Amerika’dan İngiltere’ye dönüyor ve mirasına sahip çıkıyor.
Stacie’nin karakterine bayıldım, döneme göre oldukça girişken, gözüpek, ele avuca sığmaz. Öyle bir müteşebbis ruha sahipki, sormayın :)
Kuzeni Breanna ise Stacie’ye çok bağlı ama babasından kaynaklı, kurallara uymak konusunda katı, ayakları yere basan bir yapısı var. Çoğu zaman Stacie’nin açıklarını kapatıyor.
Breanna’nın babası olan amcası ise, hem Stacie’den kurtulmak ve dolayısıyla mirasına konmak üzere türlü dolaplar çeviriyor.
Damen Lockewood ise, bankacı ve aynı zamanda Stacie’nin mirasının yönetiminde söz sahibi.
Bu sayede tanışıyorlar ve aşkı buluyorlar. Damen’in olgun tavırlarını ve herkes karıştırırken, kuzenleri hiç karıştırmamasını sevdim.
Başta basit bir historical gibi başlasa da polisiye ve gerilim öğelerinin (amcasının Stacie’den kurtulmak için kiralık katil tutması, kadınların kaçırılıp satılması…) dahil olmasıyla kitap gittikçe ilginçleşiyor. Şahsen hem aşk, hem historical, hem polisiye, hem de gerilim… sevdiğim bütün öğelerin tek kitapta toplanmış olması çok hoşuma gitti.
Ağırlıklı Stacie’yi anlatsa da kuzeni Breanna’nın da giderek kendine daha güvenli hale geldiğini ve babasına karşı çıkabilecek özgüvene sahip olduğunu da izleyebiliyoruz.
Özetle sıkılmadan keyifle okuduğum bir historical oldu. Devamının ne zaman çıkacağını öğrenmek için yayınevinin sayfalarını taciz etmek durumunda  kaldım.
Hatta işi çevirmen arkadaşa kadar götürdüm (Esra Gül Coşkun, burdan teşekkürlerimi iletmek isterim, yayınevinden çok kitaba kendisi sahip çıkıp sorularımı cevaplandırdığı için)

değerlendirmem:

5-Tek kelimeyle mükemmeldi


Tenimdeki Mühür 

"The Theft" ve "The Music Box" kitaplarının çok satan yazarı 

Andrea Kane "entrika ve tutkuyu yeni boyutlara taşıyor" ve bu nefes kesici yeni roman da bunun bir örneği. Çok satan yazarlar listesinde yer alan Kane, kendine has derinliği ve duygusuyla, ailelerinin bile ayıramayacağı derecede birbirine benzeyen iki kuzenin merak uyandıran hikâyesini anlatıyor. Hayatları, içine düştükleri yalanlar ağı yüzünden tehlikeye giren iki kuzenin hikayesini… 
Aşk... Şehvet... Para... Hırs...Nefret... İntikam... Öfke... Gurur... 

1817nin İngilteresinde erkek egemen iş hayatına atılmak isteyen, uçarı bir genç kız… Anastasia… 
Çok sevdiği anne ve babasını kaybettikten sonra kuzeni Breannayla yaşamaya başlar. Daha doğrusu kendine ikizi kadar benzeyen sevgili Breanna ve onun huysuz, daima sinirlenecek bir şeyler bulan babası… 
Her ne kadar Breannaya ve İngiltereye yeniden kavuşmak harika olsa da kendisinden nefret eden amcasının kurduğu hain planlar Anastasianın hayatını tehlikeye sokar. 
Onu bu tehlikelerden kurtarabilecek tek kişi ise muhteşem bir iş dehasına sahip, büyüleyici ve gizemli Sheldrake Markisi, DamenLockewooddur. 

Anastasia ve Damen birbirlerini ilk gördükleri andan itibaren aralarında tutku rüzgârları esmeye başlar. Ancak genç kızın içinde bulunduğu tehlike yüzünden aşklarını gönüllerince yaşayamazlar. Peki, tüm bu tehlike, etraflarını saran gizem gerçekten gidecek midir? Sevgi yine kazanacak mıdır? 

Yaşama dair ne varsa herkesin kendinden birşeyler bulacağı, aşkın neler yapabileceğini gözler önüne seren, soluksuz okunacak bir roman... 
Tenimdeki Mühür....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder