1 Temmuz 2014 Salı

Vefa Enver - Sana Aşık Değilim [YORUM]



 
 
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Yıl: 2014
Türü: Günümüz Romantik
 
Yorum
 
Yeni bir kitabı bitirmenin keyfi ile geçtim bilgisayarın başına. Vefa Enver'in Sana Aşık Değilim'i tazecik bitti ve şimdi de blogda.
Vefa Enver kitapları ile bu sene başında tanıştım. Öncelikle romantik komedi tarzında olan "Çocukta Yapamadım Kariyer de" serisi ile tanışmıştım. Gerçekten de oldukça eğlenceliydiler. 
Bu sefe daha farklı bir tarzda yazılmış kitapla karşımızda.Daha tutkulu, daha cesur ve daha ateşli... 
Yani kırmızıyı hak ediyor. :) :)
Ufaktan konusundan bahsedersek, intikam soğuk yenen bir yemektir sözünü doğrularcasına Kenan kendince bir hesabı kapar. Ancak bu hesap oldukça yıkıcı olacaktır. Düşman olarak bildiği bir adamın ölümüne sebep olur.  Aynı zamanda eşinin mahvına ve o zamanlar 13 yaşındaki küçük kızının da dünyasının yıkılmasına..
Aradan yıllar geçer küçük kız, büyür ama kinle, nefretle...
Ailesini darmadağın eden adamdan aynı kendisi gibi intikam almak ister. Ancak hesaba katmadığı birşey vardır, onu tanıdıkça nefretten aşkın filizleneceğidir.
 
Sanki biraz klasik türk filmlerine benziyor değil mi??
Evet ama Vefa Hanım bir şekilde bunu farklı kılmış daha bir özelleştirmiş.
Kullanmış olduğu cümleler, karakterlerinin duygu ve düşüncelerini ifade edişi bence gayet iyiydi. Hatta Lal'in nefretini, intikam alma duygusunu o kadar güzel anlatıyor ki, sanki Lal'in o halleri gözümün önünde canlandı.
Ayrıca bu kitapla birlikte yazarın kaleminin biraz daha kuvvetlendiğini söyleyebilirim.
Kenan'ın aşırı sahipleniciliği ve aşırı kendine güvenli olmasından yer yer hazzetmediysem de yine de cool bir tip olarak gördüm. 
Hatta Kenan için birini buldum :) :) Mavi gözlü değil ama karakteristik geldi bana :) :)



Kitapla ilgili tek handikapım, gerçekleri öğrendiğinde Kenan'ın kasırga gibi eseceğini düşünürken kolayca kabullenişi oldu.  O Kenan ki dedim Lal'i cidden lale çevircek ama olmadı. Birden herşey oldu bittiye geldi gibi. Hani mutlu son yine olsun ama o kadar kolay olmasın dilerdim.
Bu küçük handikap dışında keyifle okuduğum bir kitap oldu. Dün başlayıp bu akşam bitirdim o kadar akıcı  Daha da kısa sürebilirdi ama çalışan bir anneyim ne yapalım :) :)

Değerlendirmem
 
4- Ortalamanın oldukça üstündeydi, keyif aldım


****


Aşk ile nefret arasındaki çizgi hiç bu kadar ince olmamıştı… 

Kenan geçmişteki bir hesaplaşmayı sonlandırmak için her nefesinde intikam hırsıyla bilenmiş bir erkektir. Sonunda amacına ulaştığında yıktığı başka hayatlar da olacaktır.

Lal küçük dünyasında büyük hayalleri olan masum bir kız çocuğudur. Babasının ani ölümü ile her şeyini kaybeder ve ülkesini terk etmek zorunda kalır. Ama bir gün geri dönüp babasının katilinden intikam alacağına dair yemin eder.

Yıllar sonra Kenan, büyüleyici güzellikte genç bir kadın olarak karşısına çıkan Lal’e gördüğü an vurulur. Ancak onun kim olduğuna dair en ufak bir fikri bile yoktur.

Kalpleri kin ve öfke ile dolu bu ikilinin planlarına dâhil etmedikleri, hayatlarında olmasına ihtimal vermedikleri tek bir şey vardır: 
AŞK.

Geçmişin karanlık gölgeleri ile yüzleşirken, hangisinin daha güçlü olduğuna karar vermek zorunda kalırlar.

Aşk mı, nefret mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder