3 Temmuz 2014 Perşembe

Gregg Rosenblum - Devrim 19 [YORUM]


Orjinal Adı:  Revolution 19
Seri Bilgisi: Revolution 19 #1
Goodreads Puanı: 3.24
Türkçe Yayın: Elf Yayınları
Çevirmen: İnci Nazlı
Türü: Bilimkurgu-distopya


Yorum

Distopya tarzındaki kitapları seviyorum. Hemen beni kendilerine çekiyorlar. Blogumun bu seferki konuğu distopya türünde Elf Yayınlarından çıkmış olan Devrim 19 oldu. Robotların hakim olduğu bir dünya olunca hemen ilgimi çekti. 
Konusu insan ürünü robotların isyan etmesi ve insanları köleleştirmesine dayanıyor. Şahsen teknolojinin gidişatı ve gelecek, bizi bekleyenler anlamında soru işareti yaratıyor. Yazar anladığım kadarıyla oyunu böyle bir gelecekten yana kullanarak, benim gibi terminatör filmleri hayranı olan  kesimin dikkatini çekmeyi hedeflemiş. Bu arada yazarın ilk kitabıymış. Bu gözle bakınca gayet güzel bir çalışma çıkarmış.
Biraz da konusundan bahsedeyim, robotlar bilinçlenerek onları yaratan insanların birbirlerini öldürmelerine engel olmak için isyan ederek insanları öldürmeye başlarlar. Ne ironi değil mi? Neyse efendim bazılarını bırakır, bazılarını ise bırakmazlar.
Kitabın girişi de böyle bir durumla başlar. Aradan yıllar geçer. Kurtulan insanlar kendi köylerini oluştururken bir yandan da robotların yeniden geleceği korkusunu da üzerinde taşırlar. Boşuna da değildir bu korku. Kahramanlarımız olan Nick, Kevin ve Cass devrimden sağ kurtulmuş bir ailenin çocuklarıdır. Teknoloji hastası olan Kevin bir şekilde robotları üzerlerine çeker ve köyleri darmadağın olur. Aileleri robotların eline geçen çocuklar onları kurtarmak için robotların hüküm sürdüğü, insanların köleleştirilip öldürüldüğü Şehir'e gitmeye karar verirler. Bundan sonrası robotların dünyasında varolma savaşıdır artık...
Türünün en iyisi demek çok iddialı olur ama başlangıç için gayet iyi olduğu düşünüyorum. Aksiyonlu bir kitap ve keyif verici şekilde akıcı. Ancak asıl aksiyonun devam kitaplarında olacağını düşünüyorum ve merakla bekliyorum.

Değerlendirmem

3.5 Umut Vaat Ediyor :)




***


Yirmi yıl önce savaşlarımızda mücadele etmeleri için tasarlanmış robotlar savaş alanını terk etti. Ardından silahlarını bize çevirdiler. Sadece bir avuç insan 2071 robot devriminden kaçabildi. Ormandaki gizli bir insan topluluğunda aileleriyle birlikte yaşayan Kevin, Nick ve Cass şanslı olanlar arasındalar. Ancak daha sonra onların köyü de tespit edildi ve kaçmayı başarmış insanlarsa robotlar tarafından ele geçirildi. Ailelerini yitirmiş olan bu gençler, hayatta kalan insanları kurtarmak için en büyük düşmanları tarafından yönetilen şehre sızarak her şeyi riske attılar. Devrim 19, diğerlerinden farklı bir sinematik gerilim. Dinamik karakter rolleriyle büyük ses getiren yapıt, aksiyon, dram, gizem ve romantizme kısaca genç okurların istediği her şeye sahip. Kaçırılmaması gerekilen bu sürükleyici hikaye, Gregg Rosenblum'ın ilk romanı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder