23 Temmuz 2014 Çarşamba

RKBT 1. Gün || DENİSE HAMİLTON - "HASAR KONTROL" || YORUM - ÇEKİLİŞ

 
Orjinal Adı:  Damage Control
Seri Bilgisi: -
Goodreads Puanı: 3.57
Türkçe Yayın: MartıYayınları
Çevirmen: Murat Sağlam
Türü: Suç, Gizem, Gerilim

Yorum

Yeni bir kitapla ve yeni bir turla daha sizlerleyim. Bu turumuzun konuğu Martı Yayınlarından çıkmış olan Denise Hamilton – Hasar Kontrol oldu.
Tanıtım bülteninde konusu ve ismiyle dikkatimi çekti. Hasar Kontrol gizem, psikolojik/politik, gerilim, aksiyon gibi türlerin harmanlandığı bir roman. Giriş Maggie’nin gençliğinden(16 yaş) bir sahne ile başlıyor. Sonra bir zaman atlamasıyla günümüze dönüyor. Prologdan karakterin geçmişinde bir şeyler olduğunu hissediyorsunuz ve ara ara geçmişe gitmesi, olanları yavaş yavaş anlatması nedeniyle merak faktörünü yüksek tutuyor. Günümüzde Maggie artık 33 yaşında ve profesyonel bir hasar kontrolcü. Yani sporcusundan siyasetçisine kadar ünlü, zengin insanların ortaya çıkmasını istemediği sırlarını, skandallarını örtbas eden ya da aleyhlerine olan durumları mümkün olduğunca yasal bir şekilde onların lehine çeviren bir şirkette çalışıyor. Oldukça stresli bir işi var ve borçları yüzünden çalışmaya da mecbur. Yeni işi, 16 yaşının idolü, rüya ailesi ancak bilmediğimiz bir sebeple yabancılaştığı ailenin babası olan Senatör Paxton’dur. Senatörün bir kadın çalışanı öldürülmüştür ve siyasi kariyeri tehlikededir. Maggie bir profesyonel olarak hasarı minimumda tutmaya çalışırken bir çok şeyin göründüğü gibi olmadığını fark etmekte ve kime güveneceğini bilemediğinden işini yapmakta zorlamaktadır. Diğer yandan da Senatörün kızı Annabelle ile olan arkadaşlıklarının kopmasının nedenlerini de sorgulamaktadır. 

Kitabın kurgusu oldukça sağlam, basit bir cinayet ya da ihanet öyküsünden daha derin ve karmaşık, karakterleri de gerçekçiydi. Yazarın anlatım tarzı hoşuma gitti. Bilindik diyebileceğimiz bir konuyu işlemiş olmasına rağmen olay örgüsüyle, karakterlerinin profilleriyle bir şekilde farklılaştırmış. Yer yer yavaş, yer yer de hızlı bir tempoyla kitabını okutturuyor. Yazarın anladığım kadarıyla bir koku takıntısı mevcut. Bunu karakteri Maggie’ye de yansıtmış. Ancak bu boş bir yansıtma olmamış bir yerde kurguya oturtmuş kilit bir nokta haline getirmiş. Olayların karmaşıklığı, Maggie’nin aileyle olan ilişkisi, işi ve aile arasında sadakati konusunda çelişkileri kesinlikle iyi işlenmişti. Romatizm yanı çok yoğun işlenmemiş ama hiç olmasa da olurmuş. Ayrıca yazarımız oldukça ketum, ser veriyor sır vermiyor. Sonunu bir türlü tahmin edemedim, büyük bir sürpriz olarak karşıma çıktı. Benim için oldukça keyifli bir okuma oldu, Martı Yayınlarına teşekkür ediyorum ve yazarın diğer kitaplarını da yayınlamalarını temenni ediyorum (Eve Diamond serisini çok merak ettim :) )

Değerlendirmem


5 üzerinden



****

Hafızanı zorla,
gerçek orada gizli

Maggie Silver, önemli müşterilere sahip bir halkla ilişkiler şirketinde başarılı olmak için elinden geleni yapmaktadır. Ancak karşısına hiç ummadığı bir müşteri çıktığında işler karışır. Henry Paxton, Güney Kaliforniyanın önemli bir devlet adamı olmasının yanı sıra, Maggienin lisedeki en yakın arkadaşı Annabellein de babasıdır.

Paxtonın yardımcılarından birinin şüpheli ölümüyle başlayan skandallar zincirini örtbas etmekle görevlendirilen Maggie, yıllar sonra tekrar bu ailenin sırlarla dolu hayatına müdahil olur. Genç kadın, bir yandan lise yıllarında Annabellele arkadaşlıklarını bitiren anılarının istilasına uğrarken, diğer yandan uzun zaman önce zihninde yer etmiş bir parfüm kokusuyla sırlar kapısının anahtarına ulaşacaktır.

Hasar Kontrol heyecan ve gerilim yüklü kurgusuyla birlikte, arkadaşlık bağları ve insanın skandallara olan dinmek bilmeyen merakını irdeleyen sürükleyici bir kitap.
 

 



Çekiliş için;



 
Takvim



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder