29 Haziran 2014 Pazar

HARLEQUİN ROMANCE - Bir Yol Hikayesi / Michelle Douglas - Aşka İkinci Şans / Lucy Gordon -YORUM


BİR YOL HİKÂYESİ  - MICHELLE DOUGLAS

Birlikte uzun bir yolculuğun başlangıcı?
Quinn Laverty, iki oğluyla birlikte ülkenin diğer ucunda, yeni bir hayat kurmaya karar vermişti.   
Ailesi tarafından reddedilince, hayatını çocuklarına adamıştı. Hava yolu grevinin, bütün planlarını bozması sebebiyle Sydney'e yakışıklı politikacı Aidan Fairhall ile birlikte yolculuk yapmak zorunda kalır. Bu ikisi için de hayatlarının en beklenmedik yolculuğu olacaktır?

Romance serisi adından anlaşılacağı gibi soft tarzda romantik bir seri.
İki çocuklu bekar bir anne ile olan Quinn ile politik kariyerine yeni başlamış olan Aidan'ın hikayesi anlatılıyor.
Ailesinin kara koyunu olan Quinn iki çocuğu ile birlikte uzun bir yolculuğa çıkar. Hayatlarını farklı bir şehirde devam ettirmeye karar vermiş ve araba kiralayarak hem ekonomisini dengede tutmak hem de çocuklarına güzel bir tatil yaşatmak istemiştir. 
Aidan bir kazada kaybettiği kardeşini onurlandırmak istediğinden politik kariyer yapmaya karar vermiş ve (en çok da ailesini sevindirmek için) ülkede gezip ziyaretler yapmaktadır. Ancak havayolu grevi yüzünden araç bulup evine dönememektedir. Araç kiralama acentasında Quinn ve Aidan'ın yolu kesişir. 
Oğullarının etkisiyle Aidan'ı da yolculuklarına davet ederler. İlk başlarda biraz sıkılsa da Aidan Quinn'in etkisine kapılır, çocuklarıyla güzel bir bağ kurar. Aynı zamanda Quinn ona hayatta ne yapmak istediğine dair yol gösterir. 
Ancak Quinn'inde kendince sorunları vardır. Başkasına yol gösterirken kendisi için iyi olabilecek şeylere karşı çekimserdir.
Bir Yol hikayesini sevdim. Aile ilişkileri, birbilerinden beklentileri, mutlu olmak için ufakta olsa çaba harcamak gerektiğini anlatan, kısa olmasına rağmen sımsıcak ve hoş bir hikaye olmuş. Kapağı da çok enerjik ve sevimli. :)


AŞKA İKİNCİ ŞANS - LUCY GORDON

Zengin iş adamı Marcel Falcon, aşkı oyun olarak gören biriydi. Gerçek aşkı Cassie tarafından ihanete uğradığından bu yana, kalbinin derinliklerinde büyük bir umutsuzluk vardı.
Zaman Cassie'yi de değiştirmiş ve yaptığı kötü evlilik, bütün güvenini yok etmişti. Marcel ile birlikte yeniden Paris'e gittiklerinde içlerindeki fırtına ortaya çıktı. Marcel, Cassie'nin patronu olduğu için birbirlerinden kaçma imkânı yoktu. Bir kıvılcım yeniden alevleniyordu. Acaba her şey eskisi gibi olabilecek miydi?

Falcon Dynasty 

1) Adanın Sırları
2) Aşka İkinci Şans
3)Plain Jane in the Spotlight
4)Falling for the Rebel Falcon
5)The Final Falcon Says I Do



Lucy Gordon'un Falcon Dynasty serisinin ikinci kitabı,
Öncelikle Marcel'in babasından bahsetmeli, ultra çapkın adamın farklı kadınlardan 5 tane oğlu var. Kimisi meşru kimisi gayri meşru :D Adama aynı zamanda çakal Carlos demek istiyorum müsadenizle, hakeden bir yapısı var çünkü.

Aşka İkinci Şans 2. numaralı oğlu yani Marcel'in hikayesi.

Genç ve fakir bir delikanlı iken deliler gibi aşık olmuş ancak sevgilisi tarafından terkedilmiştir. (daha doğrusu öyle sanmış) Üstelik yaralı bir halde.
Sonrasında zengin babasıyla barışmış ve iş dünyasında yükselmiştir.
Bu durum kadınlara olan inancını yitirmesine neden olmuş, kısa süreli duygusuz birliktelikler yaşamaktadır.
Yıllar sonra bir iş nedeniyle eski sevgilisi, onu yüzüstü bıraktığına inandığı Cassie ile karşılaşmıştır ve şartlar onu patronu konumuna getirmiştir.
Cassie ise istemeden sevdiği adamdan ayrılmak zorunda kalmış, başından kötü bir evlilik geçmiş, yaşadıkları onu bambaşka bir kimliğe büründürmüştür. Marcel'in kendisini tanıyıp tanımadığından emin olmamakla birlikte ona karşı hala kayıtsız olmadığını da farkeder. 
Filmlerdeki gibi bir aşk hikayesi, iki genç birbirini sever, araya kötü adamlar ve yıllar girer. Ama aşk devam eder.
Falcon serisini sevdim, diğer kitaplarını da takip etmeyi düşünüyorum. :D













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder