13 Haziran 2014 Cuma

RKBT 25.TUR || BAŞAK KIZILTAN - TESADÜFEN AŞK || YORUM


Yazar: Başak Kızıltan
Yayınevi: Postiga Yayınları
Türü: romantik,chick-lit

Yorumum;

Havalar iyice ısındı tatil mevsimi başlıyor yavaş yavaş. 
Mekan sizin tercihiniz, ister bir plaj, ister bir yeşil alan, isterseniz herhangi bir gölge kuytu veya tatile çıkamayanlar için evdeki bir kanepe. Mekan hiç farketmiyor, işte size bu güzel havalara özel okuyabileceğiniz bir kitap "Tesadüfen Aşk"
Çimen gözlü Yeşim ile gri gözlü Ayaz'ın insanı kıpır kıpır eden aşklarının öyküsü. Yeşim ve Ayaz'ın hikayesi diyoruz ancak girişte bir çocukluk aşkı hikayesi var. Kahramanı ise Cenker. Sevgili Yeşim'in biricik emeli kendini havuzda kurtardığından beri aşık olduğu Cenker'in karısı olmak, çocuklarını doğurmak. (ah biz kızlar derdimiz ne ki :D :D )
Uzun uğraşlar sonucu Cenker'i elde eder. Ama o da ne!!! Aslında havaya yere konduramadığı Cenker ayıplı mal çıkar ve hepsinden fenası Yeşim kendini yıllarca bir hayal ile kandırdığını farkeder.

Bir de Ayaz efendi vardır. 
Gri gözlü, dream-man ve de sağlam pekete sahip :D :D :D gelecek vaadeden basketçi. Üstüne üstlük yıllardır adını sanını bilmeden Yeşim'e vurgun. Ahhh yeşil gözler Ahhhh!!!
Kitabın adını da aldığı Tesadüfler işte burada devreye giriyor. Yılları geri sararsak Boston'da (ne işiniz var orda derseniz alın okuyun derim :D : D) merdivenlerde ağlayan bir çift yeşil göz, yolun karşısında boylu poslu bir delikanlının gri gözleri kesişir. Ama sadece bir anlığına...
İşte Ayaz orada adının tersine yıllarca o yeşil gözler için içten içten yanar. Sonrası Allahın işi. Öyle tesadüflerle yolları kesişir, durur. İşte kitabın adı buradan gelir.... Cenker ne oldu? Yeşim'le Ayaz nasıl bir araya geldi, aralarında ne oldu bitti? Mutlu son mu? Bunları öğrenmek isterseniz kitabı okuyun diyeceğim. 
Konuyu geçip kitaptan biraz daha bahsedersek, yazar yaşananları şimdiki zamanda, her iki karakterin bakış açısıyla anlatmış. Böylece muallak bir nokta kalmadan, ikisinin de ne düşündüğünü bilmek, hatta birinin eksik kaldığı yerde diğerinin tamamladığını görmek açısından güzeldi. Romantik birşeyler okumak isteyenler için ideal. Kapağını ise çok sevdim. Hem şirin, hem haşarı bir romantik komedi havası var. Şimdi biraz da olumsuzluklardan bahsedelim. Bu aralar edisyona biraz takılmış vaziyetteyim. O yüzden söylemeden geçmiyorum. Lütfen biraz daha dikkat. Ayrıca bazı yerlerde tutarsızlık var, örneğin karakterin soyadı iki yerde farklı yazılmış.
Puanlamamı yaparken de sadece edisyondan kırdım. Onun harici yazım tarzı, konusu, fena değildi.
Değerlendirmem;

3- Orta karar, iyisiyle kötüsüyle okunur.


***

İnsan kime âşık olacağını bilebilir mi? Tümüyle tesadüfte ömür boyunca kimi seveceğimiz! Hatta insan en tutkunu aşkını asıl, sevdiğini sanıp yanıldığını anladıktan sonra yaşayabilir.
"Buselik" adlı ilk kitabıyla okurlarının beğenisini kazanan Başak Kızıltan, yeni romanında, karhamanı Yeşim'le tanıştırıyor okurunu. Bir basketbolcunun sadece maçlarda heyecanlanmadığını da Ayaz'la tanışarak öğrenebilirsiniz.İlk aşkın gerçek olup olmadığına, her sayfayı şaşırarak çevirirken siz karar verin! Çünkü kahramanlarımız Yeşim ve Ayaz pekâlâ siz ve sevgiliniz de olabilir.

Yazarımız Başak Kızıltan, Bilken Üniversitesi'nde Turizm ve Otel İşletmeciliği okumuştur. Yıllardır eğitim gördüğü alanda çalışmakta ve müthiş manzarasından ilham alarak yeni romanlarını yazdığı Arnavutköy'de yaşamaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder