8 Haziran 2014 Pazar

Shannon Drake - Kader Ağları (Graham Saga#1) [YORUM]


Orjinal Adı:  Come The Morning
Seri Bilgisi: Graham Saga#1
Goodreads Puanı: 3.80
Türkçe Yayın: Olimpos Yayınları
Çevirmen: Gizem Yanbolloğlu
Türü: Historical romance


Yorumum

Sabah başladığım Kader Ağları az önce bitti. Ben de taze taze yorumumu yazayım dedim.
Öncelikle yazar ben iskoçların gelmişini geçmişini bilirim inanmazsanız okuyun da görün dercesine yoğun tarih bilgisini konuşturmuş. Bu kısımlar sevmeyeni sıkabilir, gerçi severim ben o yüzden beğenilmesi kişiye göre değişir. 
Kitaba bir savaş sahnesiyle başlıyoruz. Kitabımızın erkek ana karakteri olan Waryk Graham'ın Laird Lion ünvanını almasını kralın emrine girişini anlatıyor. Sonrasında 10 yıllık bir atlama yapıyor ve kadın karakterimiz olan Mellyora sahne alıyor. Kralın vaftiz kızı.  Babası bir viking ve ölmüş. Stratejik öneme sahip toprakları için kral, Mellyora'yı çok güvendiği Laird Lion ile başgöz etmek istiyor. İkisinin de haberi yok. Mellyora tam bir özgürlükçü ve toprakları kendi yönetmek istiyor. Kralın buyruğundan sonra Mellyora'da film kopuyor zaten. Güzeller güzeli Mellyora, inatçı,tırnaklarını çıkarmış kediden farkı yok.  Hatun kızımız kaçmanın derdine düşüyor. Kader ağları adı üstünde karşısına Laird Lion nam-ı diğer Waryk çıkıyor ama birbirlerinden bi haberler tabiki. Ama bu bile birbirleriyle kapışmalarına engel olmuyor. Özellikle tavşan kaç tazı tut kovalamacalarına bayıldım. Waryk dalga geçtikçe hatun kızımız deliriyor :D :D Aşk ise zamanla geliyor. Sadece aşk değil, aynı zamanda olmazsa olmaz savaşlar da mevcut, ayrıca ihanet ve intikamda var. 
Sıkılmadan okuduğum bir kitap oldu ve genel olarak bakarsak kitabı sevdim. Üstelik kapağını ve içteki kuşe kapağını da beğendim. Ancak burada bir serzenişim olacak. Edisyona çok dikkat edilmemiş.  Normalde pek gözüme batmaz ama yazım hataları var. Kimi yerde fazladan ek almış kelimeler, kim yerde olması gereken ancak olmayan kelimeler. Bir de bazı kelimeler çevrilmemiş, çok kullanılan Aye, hadi neyse evet anlamında kullanıyor orjinallik katsın diye düşünülebilir ama Laird Lion, bir de ek takılmış Lairdim. Son okumaya dikkat diyorum bu nedenlerle. 

Değerlendirmem;

3.5 Ortalamanın biraz üstünde

***

İskoçya'nın işgal altında olduğu günlerde Kral David, kanının son damlasına kadar savaşacak sadık askerler aramaktadır. Bu askerlerin en ünlüsü Waryk de Graham'a, Aslan Lord adıyla birlikte şövalyelik unvanı verilmiştir ama bir İskoç şefi olarak bu onurlu mevkiye ulaşmasının bir bedeli vardır: Bedeni ve ruhuyla ona direnmeye yemin etmiş bir Viking gelini!

İrlandalı bir asilzade ve Viking bir babanın kızı olan Mellyora MacAdin, kendini Aslan Lord'un karşı konulamaz gücüne gönülsüz bir şekilde teslim olmuş bulana kadar babasından kalan toprakları savaşçı bir bakire gibi yönetmektedir, kılıcını kuşanarak ve hiçbir erkeğe boyun eğmeyerek

Şimdi meydan okumakla teslimiyet arasında bölünen Mellyora aslında kime sadık olduğuna karar vermeli ve kocasının kalbindeki sırları keşfetmelidir.

Drake hayat verdiği karakterleri zengin bir şekilde tasvir etmiş; kahramanların romantik ilişkilerini Orta Çağ İskoçyası'nın gerçekçi biçimde tasvir ettiği çatışmalarının ve vahşetinin arasına güzelce yerleştirmiş."
-Publishers Weekly

"Johanna Lindsey'in Orta Çağ ve Viking romanlarını sevenler bu kitaba bayılacaklar."
-Booklist-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder