25 Haziran 2014 Çarşamba

RKBT 26.TUR || 1. Gün || Barbara Freethy - Bir Dilek Kadar Yakın || YORUM ve ÇEKİLİŞ



Orjinal Adı:  Just a Wish Away
Seri Bilgisi: Wish#2
Goodreads Puanı: 3.90
Türkçe Yayın: Novella
Çevirmen: Laden İldeniz
Türü: Günümüz Romantik


Yorumum

Bu turumuzun misafiri Novella Yayınlarından Barbara Freethy - Bir Dilek Kadar Yakın oldu. Yazarın Wish serisinin birbirinden bağımsız olan ikinci kitabı. İlk kitap yorumum için buraya tık tık
Kitapta birbirinin çocukluk aşkları olan Alexa ve Braden’in romantik hikayesi anlatılıyor. 12 yaşındaki halleriyle kitaba giriş yapılıyor. İlk aşklarını belli belirsiz yaşayan Alexa ve Braden ilk öpücükleriyle birlikte Alexa’nın aile sorunları yüzünden birbirinden ayrılmak zorunda kalıyorlar ve kitap 15 yıl sonrasında Alexa’nın halasının uğradığı saldırı nedeniyle sahil kasabasına geri dönüşüyle başlıyor. Romantik demiştim ama salt romantizm değil aynı zamanda geçmişte yaşanan gizemli bir ölümde mevcut. O yüzden biraz romantizm biraz polisiye de iç içe.
Alexa hayalperest, aşık, hayatın bir sihri olduğuna inanırken ailesinin dağılmasıyla aşka inancı kalmayan, aşktan korkan bir kadına dönüşmüştür. Üstelik çocukluk hayali olan iş yerine kendini sağlama aldığına inandığı bir iş yapmaktadır. Halasının uğradığı saldırı nedeniyle geri döndüğünde Braden’de dahil unutamadığı bir çok şey olduğunu fark eder.
Braden  ise Alexa’nın tersine ayaklarını yere sağlam basmayı seven, biraz kendi içine dönük yapısı var. Alexa’nın da gitmesiyle iyice içine kapanıyor. Üstüne üstlük babasının izinden giderek asker olmayı tercih ediyor, erken yaşta mutsuz bir evlilik yapıyor ve bitirmek üzere.
Alexa’a döndüğünde yine gideceği korkusuyla kendini geri çekmeye çalıştıkça ona daha da çekiliyor. 15 yıl da geçse aralarında bitmeyen şeyler olduğunun ikisi de farkında.
Bir yandan birbirlerine olan duygularını tartarken bir yandan da yapılan saldırı ve geçmişteki gizemli ölümü çözmeye çalışıyorlar.
Gayet hoşuma giden bir okuma oldu benim için, iki karakteri de sevdim.İlk kitap yorumumda yazar hakkında " Bazı yazarlar kısa ve basit cümlelerle bir dolu şey anlatır. Bence Barbara Freethy'de onlardan biri. Aşkı cıvıklaştırmadan, sevgi, bağlılık ve mutluluğu abartmadan, ne eksik ne fazla tam kararında anlatmış. " diye yazmıştım. Yazar çizgisini korumuş, ortaya yine tebessümle okunacak bir hikaye çıkarmış. İlk kitabı gibi abartısız, yalın ve akıcı bir anlatıma sahip. Başlayınca sonuna kadar gidiyor. Sıkılmadan keyifle okudum. 
Unutmadan kapağı da kesinlikle çok hoş :D :D :D

Değerlendirmem;

4- Ortalamanın oldukça üstündeydi, keyif aldım



Çekiliş için burdan lütfen :) 
Sayfa çekilişimize de katılıp şansınızı arttırabilirsiniz.
(Çekiliş sonuçları RKBT facebook sayfamızda açıklanacaktır)







****

Ailevi problemlerinden kaçmak için hayal gücüne ve yaratıcılığına sığınan Alexa, tatil için her yaz halasının yaşadığı Sand Harbor kasabasına gider. Kasabada yaşayan ve en yakın arkadaşı olan Bradenla yaz tatilinde bütün zamanlarını birlikte geçirir, hatta ilk aşkı birbirlerinde tadarlar.

Ancak hayat onlar için pek de tozpembe gitmez; bu iki âşığın arasına zaman ve uzun yollar girer. Alexa, on beş yıl sonra halasının sert bir saldırıya uğraması sonucu kasabaya döndüğünde artık bambaşka bir kadındır. Bradenı da içine kapanık, mutsuzbir adam olarak bulur. İki eski dost ve âşığın hayata yeniden tutunmaları için, küçükken sahilde buldukları cam şişeye fısıldadıkları dileklerin yardımına ihtiyaçları var gibidir.

"Barbara Freethyyi diğer yazarlardan ayıran büyüleyici üslubu, her sayfanın ardından daha fazlasını okuma isteği uyandırıyor."
-Barnes&Noble-

"İlk aşkın unutulmaz büyüleyiciliğine dokunan bu kitap, okurun keşkelerine ayna tutuyor."
-Book&Kisses-

"Bir Dilek Kadar Yakın, elinizden bırakmadan okuyacağınız şahane bir tatil kitabı."
-Booktrib-

"Ana karakterlerin hikâyesi oldukça dokunaklı, içinde barındırdığı gizem ise okurun dikkatini baştan sona canlı tutuyor."
-Amazon-
(Tanıtım Bülteninden)

2 yorum: