26 Nisan 2014 Cumartesi

Kendare Blake - ANNA Kan Giyinmiş Kız [YORUM]


Orjinal Adı: Anna Dressed in Blood
Seri Bilgisi: Anna #1
Goodreads Puanı: 4.01
Türkçe Yayın: Martı Yayınları
Çevirmen: Gülfem Çırak
Tür: Genç-Yetişkin, Fantastik, Korku



Yorum

Blogumun bugünkü misafiri Anna Kan Giyinmiş Kız oldu. Küçük bir KİLER maceramda almıştım. Güzel yorumları da görünce hadi bakalım senin sıran dedim. :D
Kan Giyinmiş Kız bence iyi yazılmış bir hayalet hikayesi, bu tarz kitapları seviyorum ama keşke karakterleri bu kadar teen olmasalar :D
Kitabın konusu Anna ancak anlatan erkek karakterimiz olan Cas.
Cas sıradan bir genç değil. Atalarından gelen bir bıçağa sahip ve bu bıçakla hayaletleri öldürüyor. Anna ise oldukça vahşi ve kanlı bir hayalet. Tahmin edildiği üzere iki zıt kutup var, haliyle avcı Cas, avlanan Anna olacak. Yaptığı işte oldukça iyi olan Cas, iş Anna'ya gelince çelişkiler yaşamaya başlar. Araştırdıkça Anna'nın göründüğü gibi bir hayalet olmadığını aslında çok ama çok trajik bir ölüme kurban gittiği öğrenir ve ona yardım etmeye çalışır. Artık bundan sonra herşey güllük gülistanlık sanıyorsanız, yanılırsınız, sonrasında çok daha büyük bir melanetle karşılaşırlar. 
Merak ediyorsanız okuyun derim :D :D :D
Şahsen ben kitabı elime akşam alma gafletinde bulundum ve bitene kadar bırakmadım. Dolayısıyla gecenin bir vakti, hayaletler, parçalanan cesetler biraz voodoo derken (bu arada hep mi korku, gerilim dediğinizi duyar gibiyim, biraz romantizm de var elbet) biraz irkilmedim desem (belki birazdan azıcık fazla :D ) yalan olur.
 Kitabın Martı'dan çıkmasına sevindim, eminim ikinci kitabını çok beklemeyiz. Anlatımı oldukça akıcı ve yazım hataları yoktu, ya da o kadar daldım ki hiç farketmedim. Kapak olarak aslına yakın yapılmış, güzel ancak orijinal olmasını tercih ederdim. Yine de hoşuma giden bir kitap oldu. 


Değerlendirmem,

4- Ortalamanın oldukça üstündeydi, keyif aldım



***


Düşünceler zamanla bulanıklaşıp kaybolur
ama gözler hiçbir şeyi unutmaz

Cas Lowood, ihbarlar üzerine hayaletlerin peşine düşerek onları yok eden bir hayalet avcısıdır. Yeni görevi ise, evine adım atan herkesi acımasızca öldüren hayalet Anna Korlovu yakalamak ve ondan kurtulmaktır.
Fakat Cas bu kez daha önce hiç rastlamadığı türden bir hayaletle karşı karşıyadır. Annanın içindeki, insanları öldürme isteğinin nedenini öğrendiğinde onun hayatına ve ölümüne dair sırlarla örülü gerçekleri de su yüzüne çıkarır.


Yirmi beşten fazla dile çevrilen ve birçok ödül alan Kan Giyinmiş Kız sizleri doğaüstü fantastik kurgunun romantik öğelerle harmanlandığı sıra dışı bir hikâyeyle tanıştırıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder