20 Mart 2014 Perşembe

RKBT 18.TUR || 4. Gün || Lena Diaz - Gölgeleri Kovala || YORUM


Orjinal Adı: Simon Says Die
Seri Bilgisi: The Deadly Games Series#2
Goodreads Puanı: 4.23
Türkçe Yayın: Eksik Parça Yayınları
Çevirmen: Cem Yurttaş



Yorumum,

Lena Diaz'la  tanışmam, Eksik Parça Yayınlarının çıkardığı Ölüm Falı kitabıyla oldu  ( Ölüm Falı yorumum )
ve kalbime taht kuran, devam kitaplarını merakla beklediğim yazarlarımın arasına girdi.
Gölgeleri Kovala kitabı, yazarın Ölüm Oyunları serisinin ikinci kitabı. İlk kitap için yorum yaparken ikincinin zeminini hazırlamış demiştim. Gölgeleri Kovala'da karakterlerimiz, Madison ve Pierce. 
İlk kitapta ufak bir yakınlaşmaları olmuştu ikilimizin. Bu kitaba başlarken görüyoruz ki, yolları ayrılmış ama Madison'un ağabeyi Logan'ın ricası üzerine tekrardan kesişiyor. Logan Pierce'ten kardeşine göz kulak olmasını istemiştir, tabii onları bir araya getirmek gibi bir isteği de var. Bu arada deli mi deli, başına buyruk Madison'ın başına bir takipçi musallat olmuştur. Her ne hikmetse, kendini sürekli gizleyen takipçi, Madison'a tehditler gönderirken, bu işi o kadar zekice yapmaktadır ki, polislerin kafasında Madison'ın kendi kendine uydurduğu gibi bir intiba bırakmasına sebep olmaktadır. Bu arada  Simon Diyor ki oyununu taklit eden seri katil polisleri uğraştırmakta. Pierce ise Madison'u o kadar iyi tanımaktadır ki,  onu korumak için (belki kendisinden bile ) sürekli etrafındadır. 
Yazar yine kalemini konuşturmuş, oldukça harika bir kitap daha ortaya çıkarmış. İlk kitaba kıyasla romantizmi biraz daha az, polisiyesi ve gerilimi bir tık daha üst seviyede geldi .  Nasıl desem... Sanki kedi-fare oyunu gibi ve merak uyandırıyor. Okumak oldukça zevkliydi. Resmen film tadında yazılmış, karakterleri sağlam, kurgusu kuvvetli, konusuyla ve anlatımıyla okuyucu bir anda kendine çeken bir kitap Gölgeleri Kovala. Yazar yine ilk kitapta yaptığı gibi, serinin 3. kitabının karakterlerini de tanıtmış. Bu durumda bize merakla yeni kitabın gelmesini beklemek düşüyor. Umarım Eksik Parça yayınları bizleri fazla bekletmez.
Hem Ölüm Falı, hem de Gölgeleri Kovala, ikisi de kendi içinde mükemmel, polisiye-romantik tarzda yazılmış kitaplar, birbirini tekrar etmeyen, farklı konuları, harika anlatımları ile kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.

Değerlendirmem,

5-Tek kelimeyle mükemmeldi


***


Kurtulduğunu düşündüğü geçmişi karanlıkta gizli. Pusuda ve tekrar gün yüzüne çıkmak için doğru anı bekliyor. Çıkmak ve tüm geleceğini yutmak için.
Korku sinsice tüm bedenini sararken yapabileceği tek şey, geçmişinde kaçıp gittiği birine güvenmek. Ona yardım edecek, tüm karmaşayı çözüp söylediklerine inanacak biri. Gelecek ne söylerse söylesin, neyi tehdit ederse etsin, yanından ayrılmayacağına ve onu her zaman seveceğine inandığı biri
Peki ya geçmiş çözülemeyecek kadar karışıksa?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder