14 Mart 2014 Cuma

RKBT 17.TUR || 3. Gün || Barbara Freethy - Geceye Fısıldanan Dilekler || YORUM



Orjinal Adı:  A Secret Wish
Seri Bilgisi: Wish #1
Goodreads Puanı:3.77
Türkçe Yayın: Novella Yayınları
Çevirmen: Laden İldeniz





Eminim hepimizin  kendi kendimize kaldığımızda ufak yada büyük hesaplaşmalar yaşadığımız anlarımız olmuştur.
Genelde de yeni yaşla gelir bunlar. Bir yandan sevinirken bir yandan bir şeylerin muhakemesini yaparız. O nokta da kimimiz durumu kabullenir, kimimiz ise cesaretle olması gerekene doğru yola çıkar.
Geceye Fısıldanan Dilekler'de işte böyle bir kitap. 
30, 35 ,40 yaşlarında 3 kadın. Ortak noktaları ise doğum günleri...
Liz; sevebileceği birini arıyor.
Angela; iyi bir eş, kalabalık ve birbirine bağlı bir aileye sahip ama o kendi küçük mucizesini yaratabilmek için yanıp kavruluyor.
Ve Carole; oldukça zengin ama paranın da yetmediği şeyler olduğunu 40. yaşında anlıyor.
Üçü de en umutsuz diye düşündükleri dileklerini bir muma diliyorlar ve zaman zaman birbirlerini hiç tanımasalar da yolları kesişiyor. 
3 farklı insanın hikayesi üzerinden umudun kaybedilmemesi, hayallerinin peşinden cesaretle gitmeye ilişkin yazılmış oldukça güzel bir kitap olmuş.
Bazı yazarlar kısa ve basit cümlelerle bir dolu şey anlatır. Bence Barbara Freethy'de onlardan biri. Aşkı cıvıklaştırmadan, sevgi, bağlılık ve mutluluğu abartmadan, ne eksik ne fazla tam kararında anlatmış. Dili sade ve anlatım olarak da akıcı. Çift kapak yapılmış çok güzel görünüyorlar. Ancak biraz sert olduğunu söylemeliyim, açmaya çalışırken biraz yoruyor :D :D 
Yüzünüzden tebessümün eksik olmayacağı hoş bir kitap okumak isterseniz tavsiye ederim.

Değerlendirmem;


4- Ortalamanın oldukça üstündeydi, keyif aldım


 Son olarak ülkemizde olanlardan son derece üzüntü duymaktayım. Hiçbir umut gideni getirmez biliyorum ama diliyorum ki başka Berkin'leri kaybetmeyelim.

***

Dilekler, gökyüzünü aydınlatan yıldızlar gibidir
Doğum günleri, umutla sarıldığımız dileklerin gerçekleşmesini umduğumuz özel günlerdir Aynı gün doğup birbirlerinden habersiz olan Liz, Angela ve Carole tam da bu duygularla mumlarını üflerler. Bir dilekle her şeyin değişebileceğine inanmaktan yıllar önce vazgeçen bu üç kadın, son bir umutla dileklerine sımsıkı sarılırlar. Ve kader, hayatı, aşkı ve mutluluğu yeniden yaşamak isteyen bu üç kadının seslenişine duyarsız kalmaz


Yorumlar:
Güzel yazılmış modern bir aşk romanı olan Geceye Fısıldanan Dilekler, okuyanların kalbini ısıtacak birbirinden farklı üç hayatı tek kitapta birleştirmiş. Barbara Freetynin keyifli anlatımıyla sizi saracak bu kitap kendinize vereceğiniz güzel bir hediye.
Romance Junkies

Barbara Freety Geceye Fısıldanan Dileklerle kahve tadında bir okuma sunuyor. Birbirinden habersiz üç kadının dileklere tutunan yaşamlarını okumak, özellikle kadınlar için muazzam bir deneyim olacak.
Cupcake On Books

Bu kitabı okurken kendinizden ve tanıdıklarınızdan bir şeyler bulacağınız muhakkak. Geceye Fısıldanan Dilekler, âşık olmak, aile kurmak ve mutlu hatıralar yaratan anlar yaşamak üzerine yazılmış ilham veren bir roman.
Romantic Times

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder