29 Kasım 2013 Cuma

RKBT 1. Gün || Lena Diaz - Ölüm Falı || Yazar Hakkında

Lena Diaz

Lena Diaz Romantik heyecan verici gerilim romanları yazmaktadır.
Lena donanmada büyüdü, fakat 2 kardeşi babalarının izinden giderek donanmaya katılırken Lena daha yaratıcı bir yol olan yazarlığı seçerek müziğe yeteneği olan annesinin adımlarını takip etti.
Lena ilk kısa hikayesini orta okulda yazdı. 8. Sınıfa geçtiğinde at yarışı hakkındaki bu 50 sayfalık hikaye geniş bir hayran kitlesi yaratmıştı. Lena hikaye çok güzel olduğu için insanların onu okuduğunu düşüyordu. Populeritesinin artmasında öğretmenin öğrencilere vermiş olduğu ödevlerde kendi yazdığı kitabı seçmelerine izin vermesinin etkili olmuş olabileceğini itiraf etmişti ve Bu kitap okuma listelerindeki en kısa kitaptı.
İlk el yazması romanları, vampir hikayeleriyle ortaçağ büyücüleri arasında geçen paranormallerdir. Sonunda Lena tutkusu olan romantik, heyecan verici gerilim hikayeleri yazmaya döndü.
Donanma çocuğu olmak demek çok fazla yer gezmek anlamına gelir. Lena 4 farklı eyalette (Kentucky, California, Louisiana, and Florida) 10 farklı okula gitti. Fakat o çocukluk döneminin nerede geçtiğini hiç sorun etmedi. Babası her yaz eşi ve çocukları ile birlikte birkaç hafta geçirmek ve bütün akrabalarını ziyaret etmek için Kentucky’e giderdi.
Onun en sevdiği çocukluk anıları teyzesinin çiftliğinde buzağılara şişeden süt içirdiği, kedi balıklarının olduğu gölün kenarında koşuşturan keçiler ve bebek elbiseleri içindeki domuz yavrularıdır. Hala North Florida şehrinde yaşamasına rağmen bu nedenden dolayı kendini köy kızı olarak görmektedir.
20 yıldan fazladır Lena kocasıyla birlikte North Florida yaşamına devam etmektedir.

Lena hakkında sorulan sorular…

Lena’nın biyografisinde paronormallerden bahsetmiş, bunlarda başka bir isim altında yayınlanmış olanlar var mı?

Hayır, Lena paranormal romanlarının yayınlanmasını tercih etmiyor çünkü sadece romantik gerilim romanlarına odaklanıyor. Fakat Lenan uzak gelecekte paranormalleri takma isim kullanarak yayınlamayı düşünüyor. Lane şuandaki websitesine yeni bir isimle  bir link ekleyecek böylece okuyucular onun bütün kitaplarını bulabilecekler.

Lena ne tür kitaplar yazdı? Esprili mi? Cesur mu? Bize bilgi verir misiniz?

Lena’nın kitapları bazıları tarafından ciddi, cesur ve karanlık olarak tanımlandı. Bununla birlikte çok fazla şiddet veya rahatsız edici bir şey sayfaların dışında yer almaz.  Onun hikayeleri boyunca neşeli ve hafif anlar vardır. Fakat onlar kesinlikle komedi değildir. Onun kahramanlarının alfa ve yasalara itaatin sağlanması yada askeri geçmişleri olma eğilimi vardır. Kahramanları ortak özelliği genellikle kendilerini olağanüstü durumlar içinde bulan kadınlardır ve onların farketmemiş olduğu ve üstesinden gelebileceği zorluklara dikkat çekmektir.

Yetişkin dili ve durumları hakkında ne söylersiniz? Lena’nın kitapları her yaştaki okuyucular için güvenlimidir?

Lena kitaplarında yetişkin dilini minimum tutmak için çok fazla gayret sarfederken, gerçekçilik için çabalamasından dolayı hikayelerinde zaman zaman yetişkin kelimeler yer almaktadır. Ek olarak Lena'nın hikayelerini hiç kimse erotik olarak nitelendiremez, bu çirkin bir ifade olur. Onun sayfalarındaki aşk sahneleri gerçek ve yeterli şekilde vardır. Bu yüzden Lena yine de 18 yaşın altındaki herkese tavsiye etmez.

Eğer Lena’nın kitaplarını diğer yazarların kitapları ile karşılaştırmak zorunda kalırsan bu yazarlar kimler olur?

Lena hiçbir şekilde kendini diğer yazarlarla karşılaştırmazken, onun hikayelerinin vurgusu  Brenda Novak or Lisa Jackson ile benzerdir. Onun kitapları Karen Rose’ın kitapları kadar ağır değil ve Roxanne St. Claire’ın kitapları kadar hafif değildir.

Lena'nın favori yazarları kimlerdir?

Listelenecek çok sayıda yazar var. Onların bir kaçtanesinden yukarıda yer alan soruların içerisinden bahsettik. Buna ek olarak Linda Howard and Julie Garwood Lena'nın her zaman favorileri arasında yer almıştır. Sherrilyn Kenyon başka favori olmasının yanı sıra Kay Hooper ve Janet Chapman vardır.


HE KILLS ME, HE KILLS ME NOT or SIMON SAYS DIE kitaplarının imzalanmış kopyasına nasıl sahip olabilirim.

Lena kitaplarını imzalamaktan her zaman mutlu olmuştur. İletişim sayfasını kullanarak ona mail gönderebilirsiniz. Size adresini mail yoluyla gönderecek ve sizde imzalanmak üzere kitabı onun adresine gönderebilirsiniz.

Lena kitaplarının kindle copyalarını imzalar mı?

Lena şu anda kindle kopyalarını imzalamaya izin verecek yazılıma sahip değildir. Fakat gelecekte bu uygulamaya geçmeyi düşünüyor. Bu uygulama hala yeni bir trend olup, Lena henüz bu uygulamayı denememiştir.

Lena’nın hikayeleri ne tür ödüller aldı?

Lena RWA Golden Heart yarışmasını, Beacon yarışmasını ve National Excellence in Romance Fiction Awards ödüllerini kazandı. Ayrıca Tara yarışması ile birlikte the Daphne du Maurier contest yarışmasını kazandı.

bugünlük bu kadar görüşmek üzere, 

hoşçakalın, sevgiyle kalın

çiğdem 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder