20 Aralık 2014 Cumartesi

Jennifer Probst - Aranan Aşk Bulundu [YORUM]


Nemesis Kitap
2014


Yorum

Nemesis yayınlarının kitaplarını, özellikle romantik komedi tarzında olanlarını seviyorum. Pembe bir dünyanın içerisinde hoşça vakit geçirmemi sağlıyorlar. Bu kitaplardan biri de Kasım ayı içerisinde bizlerle buluşan Jennifer Probst - Aranan Aşk Bulundu. 
Diğer kitapları gibi hafif spiritüel motiflerle işli güzel bir romantik türde bir kitap olmuş. Modern kadın erkek ilişkileri ve tarafların kendilerini birini sevme, bağlanma sorunlarını ele alan bir hikayeyi biz okuyuculara sunmuş.
Nemesis Kitap yazarın Marriage to a Billionaire serisinden 3 kitabını yayınlamıştı. Okuyanlar bilir, bu seri de romantik türde ve bir büyü kitabında buldukları Tabiat Ana'ya adanan bir büyü yapmaları ve sonrasında aradıkları aşkı bulmaları üzerineydi. Aranan Aşk Bulundu kitabı için bu serinin yan serisi diyebiliriz. (Searching for) Şimdilik iki kitaplıkmış gibi görünüyor. (çok yeni bir seri ilk kitabı 
2013, ikinci kitabı 2014 tarihli)
Kitabımızın ana karakterleri Kate Seymour ve Slade Montgomery.
Kate mavi kantaron rengi gözlere sahip sarışın bir afet, ailesinden gelen ilginç bir özelliği var. Ruh eşlerini hissedebiliyor. Bu sayede kendi çöpçatanlık ajansını kurmuş. Tamamen bilimsel çalışıyorlar ama Kate'in yeteneğini kalite kontrol amaçlı :) kullanıyorlar. Kate insanları eşleştiriyor ama terzi kendi söküğünü dikemez misali kendisi için uygun insanı bir türlü bulamamış.
Slade ise yeşil gözlü,  kumral bir yakışıklı er kişi. Oldukça hırslı ve başarılı bir avukat.Aşka inanmıyor, birine bağlanmak gibi düşüncesi yok. Kız kardeşine karşı oldukça korumacı.
Kız kardeşi Kate'in şirketinden yardım almayı istemesi üzerine kitabımızın karakterleri zıt kutuplar olarak karşı karşıya geliyorlar. Burdan sonrasını kitaptan okursunuz :) :)
Karakterlerin asıl olan bağlanma korkularını başka şeylerin ardına sakladıklarını, onun yerine fiziksel çekime izin vermelerini ama yine de aşkın sihrine kapılmalarının önünde hiç bir şeyin duramadığını güzelce anlattığını düşünüyorum. Ayrıca diğer serinin kitaplarındaki karakterleri de unutmamış yazar.  Onların da çoluklu çocuklu hallerini bir bölüme sıkıştırmış, bakın mutlu sondan sonra neler olmuş sorusuna da ufak bir yanıt vermiş. Ayrıca hayvanseverliğini bu kitapta oldukça yoğun bir şekilde hissettirmiş. Ne demek istediğimi, Kate'in sevgili köpeği Robert'le ilgili bölümleri okuyunca anlayacaksınız. Bunların haricinde, kitap oldukça akıcı, vaktiniz varsa bir kaç saatte bitirebilirsiniz. Romantik, duygusal, komik,ateşli  bir kitap okumak isterseniz ilginizi çekebileceğini düşünüyorum.




Marriage to a Billionaire

1) İlk Öpücüğün Büyüsü
2) Aşka İkinci Şans
3) Adım Adım Mutluluk

****

Searching For

1) Aranan Aşk Bulundu


***

Arka Kapak

Kate'e ailesinden genetik bir miras kalmıştır: insanlar arasındaki duygusal elektriklenmeyi hissetmek. Kimin kimden hoşlandığını, kimin kime sinir olduğunu, hangi çiftlerin uyumlu, hangilerinin uyumsuz olduğunu anlamak için onlara dokunması yetmektedir. Bu özelliğini kendisi için bir kez bile kullanamamıştır oysa. 

Bazen bir ödül, bazen de bir lanet gibi hayatına yön veren bu özelliğini, başka insanları mutlu etmek için kullanmaya karar verir ve arkadaşlarıyla birlikte bir çöpçatanlık şirketi kurar. İnsanlar kendilerine doğru eşi bulabilsinler diye gizemli özelliğini kullanacak ve onları bir araya getirecektir. 

Bir gün ofisin kapısından içeri giren bir adam ise, bütün işleri değiştirir. Kate ilk kez, kendisi için doğru olan bir adamın titreşimlerini hissetmektedir. Aranan aşk bulunmuştur; şimdi geriye sadece, onu elde etmek kalmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)

3 yorum:

  1. Merhaba blogunu takibe aldım, benim bloguma bekleriim :))

    YanıtlaSil
  2. Ay alacağım. Aşkın Büyüsü gibi beni hayata bağlayan kitaplar arıyordum. Buldum sanırım. Çok teşekkürler!!!! :)) Ellerine bloguna sağlık !! ^^

    YanıtlaSil