21 Mayıs 2014 Çarşamba

RKBT 24.TUR || RASHELLE WORKMAN - SÜRGÜN || YORUM ve ÇEKİLİŞ



Yorumum

Yeni bir turda yeni bir kitapla sizlerleyiz. Bu seferki konuğumuz Elf yayınlarından çıkan Rashelle Workman – Sürgün…

İlk tanıtımlarından beri merak ettiğim bir kitaptı çünkü yazarın yine Elf yayınlarından çıkan Uyuyan Güller’ini okumuş ve oldukça şaşırtıcı kurgusu ve konusuyla beni etkilemişti. (yorum için tık tık ) Sürgün ise konu ve tarz olarak daha farklıydı açıkçası neyle karşılaşacağımı merak ediyordum.
Turla beraber bu merakımı giderdim. :D
Venüs Kelari gezegeninde yer alan Carania krallığının varis prensesidir. O'nun dünyasının insanları bir değişim süreciyle ölümsüz olmaktadır. Venüs'te 16 yaşına girdiği gün -tamda bu dönüşüm sürecini yaşamak üzereyken- bir komplo sonucu ihanet ve cinayetle suçlanır ve kendini Dünya gezegenine gönderilmiş olarak bulur. Dünya atmosferi henüz dönüşümünü tamamlamamış Venüs için ölümcüldür ve günleri sayılıdır. Venüs'ün doğumundan bu yana onun koruyucusu olan Zaren'in Kelari tanrılarına yalvarması sonucu bir şartla gezegene dönüşüne izin vardır. O da Dünya'ya gönderildiği yer olan Wyoming'deki Michael Hawke'in ruh eşini bulması. 
Evet konusu kısaca böyle. 
Kapak olarak orjinali çok hoşuma gitse de bizde çıkan kapağını da beğendim.
İkisi de hoş görünüyor ne dersiniz?


Fantastik-Bilim Kurgu tarzındaki kitapları severim. Dolayısıyla Sürgün'de bu anlamda hoşuma gidenlerden biri oldu. Yazar Venüs'ün dünyasını kitap boyunca anlatmış, kavramları aklımda tutmak konusunda biraz zorlansam da aklımda bir dünya oluşturmak açısından pek sorun olmadı. Venüs'ün dünya konusunda her ne kadar bilgisi olsa da deneyimlemenin teoriye göre farklılıklarını gördüğü kısımlar güzeldi

Önünde uzanan manzara hologramlı ders kitabında gördüğü resimlerden çok daha güzeldi. Bunun en büyük nedeninin hologramlı resimlerde bu parfümlü kokunun olmayışı olduğuna karar verdi. Bu parfüm; kir, çam ağaçları ve çiçeklerin kokusunun karışımından oluşuyordu. Dünyanın güzelliğini deneyimlediği için kendini en azından bir dakikalığına mutlu hissetti

Venüs, Michael ve Zaren... Venüs dünya gezegenine geldiğinde duygularında da farklılık hissediyor. Michael ile aralarında adlandıramadığı ve malesef nedenini bilemediğimiz bir bağ var. Belki bir nebze tahmin edilebilir ancak net olarak bilemiyoruz. Ayrıca koruyucusu olan Zaren'e de hissettiği ama adını koymadığı şeyler var. Ki Zaren' de Venüs'e boş değil.Tabiatıyla kafada bir aşk üçgeni ve kimi seçecek düşüncesi oluşuyor. 
Kitap başlangıç olarak Venüs ağırlıklı olsa da bir yerden sonra olay Michael'a dönüyor. Giderek Michael'in göründüğü gibi olmadığını ve üzerinde kendisinin bile bilmediği bir sırrın varlığı barizken öğrenmek için cidden merak duyuyorsunuz. Açıkcası yazar biraz okuyucuyu kıvrandırmak istemiş olacak ki :) biraz ipucu veriyor ama kesin bir sonuca ulaşamıyorsunuz. 
Kitabın ilk yarısı okuma açısından biraz yorucu. Bunda yazarın tarzı mı yoksa çeviri mi etkili açıkcası emin değilim. Ancak yarısından sonra giderek açılıyor ve sayfalar birbiri ardına akıp gidiyor. Tabii aksiyon da artıyor. Hele ki bittiğinde doğrudan ikinci kitap ne zaman çıkıyor dedim. Bu kitap daha çok bir giriş niteliğinde, bu nedenle bittiği yerde bir çok soruyla kalıyorsunuz. Olumsuz olarak ileteceğim bir durum ise edisyonu biraz sıkıntılı. Diğer baskılar için gözden geçirilirse eminim kitabın keyfi çok daha güzel sürülecektir.
 

Değerlendirmem;

3.5 Nerdeyse ortalamanın çok üstündeydi, keyif aldım.







Ve çekiliş...
a Rafflecopter giveaway













Takvim





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder