1 Mart 2016 Salı

Sophie Hannah - Yanlış Anne [YORUM]



Orjinal Adı: Wrong Mother
Seri Bilgisi: Spilling CID #3
Goodreads Puanı: 3.47
Türkçe Yayın: Pegasus
Çevirmen: Işıl Artış
Türü: Psikolojik Gerilim

YORUM

Merhabalar
Bu aralar okumakta gayet hız kazanmama rağmen yazarken sanki biraz tembelleştim gibi, Goodreads'ta okuyorum diye işaretlediğim 4 kitabın 3'ünü Şubatta bitirmiş olmama rağmen ben daha yeni yazmaya başlıyorum. Bu konuda biraz disipline ihtiyacım var sanırım :) :)
Aman ne yapayım diyorum bir taraftan da, hem iş, hem ev, çocuk ,eş derken iyidir bu kadarı da iyidir demeden geçemiyorum.
Şubatta Ölümcül Oyuncaklar Serisini bitirdikten sonra farklı bir tür okumak istedim, şansıma kitaplıktan elime Pegasus Yayınları'ndan çıkan Yanlış Anne kitabı geldi. Psikolojik gizem, ya da gerilim olarak sınıflandırabiliriz.

Kitabın ilk sayfalarında Sally ile tanışıyoruz, annelik yükünü zar zor taşıyan Sally'nin birbirine yakın yaşta küçük, afacan ve zorlu 2 çocuğu vardır. Bir gün şeytana uyar ve iş gezisi altında kendini dinlemek için tatile gider, burada tanıştığı biriyle beraber olur. Üzerinden yıl geçer bir gün televizyonda bir intihar ve cinayet haberini izler. Haberdeki kadın beraber olduğu adamın eşidir ve 6 yaşındaki kızını ve kendisini öldürmüştür. Ama bir sorun vardır, beraber olduğu adam, televizyonda gösterilen  "Mark Bretherick " değildir. Üstelik tam da bu aralar birisi tarafından izlendiğini ve öldürülmek istediğini düşünmektedir. Yine de olayı araştırmaktan geri duramaz.

Yanlış Anne Spilling CID adlı serinin 3. kitabı. Serinin ikinci kitabı ise Küçük Surat olarak Doğan Kitap tarafından yayınlanmış. İlk kitabın çevrildiğini göremedim. 
Kitabın geneline çocuk sahibi olmaktan oldukça mutsuz kadın karakterler hakim. 
Açıkçası bir anne olarak canımı sıkan bir durum oldu. 
Sırf bu sebepten yanlış kitabı seçmişim diye düşünmedim değil. Evet çocuk cidden zor ama kitaptaki anneler bence ciddi anlamda psikolojik vakalar. Yok daha neler dedim ama okumadan da duramadım. Çünkü yazarın anlatımı iyi, sürekli bir gizem havası, öğrenme, sonuca ulaşma isteğimi körükledi. Bu nedenle kitabı bırakasım gelmedi.
Kitabın farklı anlatıcıları var ve 3 koldan ilerliyor. Ana karakter Sally, olayı çözmeye çalışan polis grubu, bir de günlüğüyle Geraldine.  
 Tabii onlarında ilişkili olduğu durumlar, kişiler vs. de vardı. Muhtemelen karakterlere biraz daha gerçeklik katmak amacıyla yer aldılar ama çok gerekli miydi, bence hayır. O nedenle bazı yerlerde sıkılıp hızlıca göz gezdirip geçtiğim de oldu. 

Yazar olayları öyle bir kurmuş ki neyi nereye bağlayacağını ya da sonunda kimin suçlu olduğunu tahmin edemedim.  Kitabın finalinde kartlarını ortaya serdiğinde ise benim için ciddi bir şok oldu. Çünkü böyle bir manyaklığı beklemiyordum desem yeridir. Sadece geldiği nokta ve psikolojik vaka anneler rahatsız etti beni. Bu durumu es geçersem ve Dedektif Simon'un kurduğu bağlantıları ben pek kuramasam da yine de kurgusu ve anlatımıyla fena değildi  diyerekten yazımı sonlandırıyorum.

ARKA KAPAK

“Müthiş bir psikolojik gizem… Elinizden bırakamayacaksınız.”
Publisher’s Weekly

Sally, bir akşam kocasıyla birlikte haberleri izlerken hiç beklemediği bir ismi duyar: Mark Bretherick. Mark, Sally'nin hiç tanımaması gereken bir adamdır. Bir yıl önce son anda iptal edilen bir iş gezisinin yerine rahatlamak, dinlenmek ve yorucu aile hayatından biraz uzaklaşmak için gizli bir tatile çıkmıştı. Tatilde Mark'la karşılaşmış, kısa süreli bir ilişki yaşadıktan sonra ikili bir daha görüşmemeye karar vermişti. Adam hakkındaki tüm detaylar aynıdır: işi, yaşadığı yer, eşi Geraldine ve kızı Lucy. Ancak haberlerdeki adamın fotoğrafı Sally'nin tanıdığı adam değildir ve karısı ile kızı öldürülmüştür.

“Hannah, okuyucuyu son sayfaya kadar tahminler yürütmek zorunda bırakan tüyler ürpertici senaryolar ve yanıltıcı karakterler yaratma konusunda uzman. Gerilim bir an için bile azalmıyor.”
Grazia

“Kitabı okurken ileride ne olacağını merak etmekten, sayfaları çevirip daha fazla okumaktan kendimi alamadım.”
www.vulpeslibris.com

“Hannah bu bağımlılık yaratıcı, dâhiyane gerilim kitabında heyecanınızın bir dakika bile azalmasına izin vermiyor.”
Marie Claire

“Bu harika yazarı yeni keşfettim. Kitabı sizi daha ilk satırdan içine çekiyor ve en kötüsünün olmasından korkmanıza 
rağmen okumaya devam ediyorsunuz. Öyle güzel ki elinizden bırakamayacaksınız.”
Katie Fforde

Dâhice ve tüyler ürpertici.”
Red Magazine


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder