14 Mart 2016 Pazartesi

Elle Kennedy - Anlaşma - The Deal 1 [YORUM]



Orjinal Adı: The Deal
Seri Bilgisi: The Deal #1
Goodreads Puanı: 4.35
Türkçe Yayın: Yabancı Yayınları
Çevirmen: Hanife Albayrak
Türü:  Yeni Yetişkin, Romantik



YORUM

Okuduğum ama yorum konusunda oldukça geciktiğim kitaplar ufak bir tepecik oluşturdu. 
Elle Kennedy - Anlaşma'da bu kitaplardan biri. Yeni yetişkin türünde yazılmış. Ana kahramanlarımız üniversitede müzik öğrencisi, zeki ve güzel Hannah ile aynı okulun cool, kızları peşinden sürükleyen rüya adamı, egosu kaf dağında olan hokey oyuncusu Garret.
İki alakasız insanın ortak noktası ise felsefi konuları işleyen Etik dersi.
Hocaları tüm sınıfı deyim yerindeyse yerlerde süründürmektedir. Hannah duruma şaşırsa bile en iyi notu alan kişidir. Garret ise dersten kalmış ve hem okul takımındaki yeri hem de ilerde hayalini kurduğu profesyonel hokey kariyeri tehlikededir.
Hannah, Garret'in hiç radarına girmemiştir, ta ki Etik Dersi sınav notunu görene kadar. Sonrasında da sakız gibi ona yapışır, çünkü ne yapıp edip o dersi geçmesi gerekiyordur. Hannah tarafından sürekli reddedilen Garret bir süre sonra onun yumuşak karnını keşfeder. 
Justin!!!
Hannah ona karşı platonik takılmaktadır. Garret'e aslan kesilen, Justin'in karşısında dut yemiş bülbüle dönmekte ve kırmızının binbir tonunu teninde barındırmaktadır.
Kitabın adı da işte bu durumdan geliyor. Garret Hannah'ya anlaşma önerir. Etik için ders vermesine karşılık O da Hannah'ya Justin'in dikkatini çekmesi için yardım edecektir. İşte olayımız böyle başlıyor. Sonrası ise oldukça eğlenceli, sıcak ve samimi havada devam ediyor. 
Diyaloglar sevimli ve komik. Zoraki bir çıkar durumundan gelişen arkadaşlık ve sonrasındaki aşkı okumak eğlenceliydi.İki karakter de birbirine denk ve altta kalır yanları yoktu. Buna rağmen yavaş yavaş birbirlerinin hayatlarında yer ettiler. 
Garret'i sevdim, doğru bir çocuk. Evet egosu boyunu geçiyor ama, steroid man görüntüsünün altında bir beyni ve kalbinin olduğunu da saklamıyor. Hayatındaki baba figürü üzerinde baskı kuracak gibi düşünürken, o kesinlikle altında kalmadı.

Hannah'ı genel olarak sevdim. Hazır cevap, zeki, yıkılmayan bir karakter. Ne dominat ne de ezik. 
Ama bazı yerlerde beni kızdıran davranışları da olmadı değil. 
Ayrıca onunla ilgili bir şeyler biraz eksikti. 
Mesela Hannah'ın geçmişindeki kötü olay. Detaylı işlemeyince, yansımasını sadece cinselliğe vurunca inandırıcılıktan uzak ve gereksiz kalmış. Bu kısımlar olmasa da olurmuş. 

Kitapla ilgili sevmediğim diğer bir konu da Anlaşma'nın kaynağı olan Justin, varla yok arası. Onun da bir ağırlığı olsaydı ya da hiç olmasaydı. Bence bunlar olmadan da kitap kendini okuttururdu.
  
Hoşlanmadığım kısımları pas geçersek kurgusu eğlenceli, anlatımı sürükleyici ve akıcıydı. 
Amerikan üniversite gençliğini anlatan kitapları seviyorsanız, kafa dağıtmak, keyifli vakit geçirmek için tercih edilebilecek kitaplardan biri Anlaşma. 

ARKA KAPAK

2015 Goodreads En İyi 5 Romans Kitabından Biri
Okulun kötü çocuğuyla anlaşmak üzereydi ve işler fena halde karışacaktı...
Hannah Wells onu baştan çıkaracak birini sonunda bulmuştu. Hayatındaki diğer her şey konusunda son derece kendisine güvenmesine rağmen, konu seks ve arzulara geldiğinde boş çuvaldan farkı yoktu. Hoşlandığı adamın dikkatini çekmek için sinir bozucu, çocuksu ve kendini beğenmiş hokey takımı kaptanına özel ders verip onunla çıkıyormuş gibi davranmak zorunda kalsa da, bunu yapmaya kararlıydı.
Garrett Graham’ın tek istediği mezun olduktan sonra profesyonel hokey oyuncusu olmaktı, ancak düşen ortalaması, uğruna çalıştığı her şeyi tehdit ediyordu. Eğer alaycı bir esmer güzelinin başka bir adamı kıskandırmasına yardım etmek takımdaki pozisyonunu garanti altına alacaksa buna katlanırdı. Fakat beklenmedik bir öpücük her ikisini de daha önce yaşamadıkları bir arzu yolculuğuna sürüklediğinde, Garrett numara yapmanın hiçbir işe yaramayacağını anlamıştı. Şimdi sadece Hannah’yı aradığı adamın kendisine çok benzediğine ikna etmeliydi.
“Elle, yeni yetişkin türünün duygularını, romantikliğini ve dizginlenmemiş seksiliğini ustaca yakalıyor! Garrett için çıldıracaksınız! –Alice Clayton, New York Times çoksatan romanı Duvarların Dili Olsa’nın yazarı
“Elle Kenedy daha ilk cümleyle insanı yakalıyor! Hem ateşli hem de kalbinizi  burkan cinsten bir roman olan Anlaşma kesinlikle harika! –Katy Evans, New York Times çoksatan yazarı
“Okuduğum en iyi üniversite temalı aşk kitabıydı… Güldüm, kendimden geçtim, kitabı elimden bıramadım. Şiddetle öneriyorum!” –Aestas Book Blog

2 yorum:

  1. Genelde kapakların da güzel kız yakışıklı oğlan olan kitaplardan uzak durmaya çalışırım. Yine de konusu hoş gözüküyor tam emin olamasam da :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    Bloğunuzdan para kazanmaya ve bütçenize katkıda bulunmaya ne dersiniz ?

    Bugün itibari ile satış rekoru kıran Kitabımız "İnstaKitap" İnstagram'da Butik Açmak, Satış Yapmak ve Fenomen olmak Kitabımızı satış ortaklığı sistemine açtık.

    Siz de sadece link paylaşıp satış yapabileceksiniz.

    Satış başı 30 TL Komisyon, Ödemeler otomatik hesabınıza yatıyor. Sitemize yönlendirilen 100 başarılı trafikten 1 satış elde ediliyor. Yönlendirdiğiniz ziyaretçilerin satış yapıp yapmadığını, kazancınızı v.s. panelinizden anlık görebiliyorsunuz.

    Aşağıdaki sitemizde ayrıntılı olarak adım adım anlattık. İnceleyin takıldığınız her konuyu sorabilirsiniz.

    Ayrıntılı Reklam Bannerları ve Kitap Görselleri ve nasıl satış ortağı olabileceğiniz konusu aşağıdaki linkte mevcut.

    http://instakitap.com/affiliate/

    Takıldığınız bir yer olursa mail ile sorabilirsiniz.

    Saygılar

    YanıtlaSil