2 Şubat 2016 Salı

Cassandra Clare - Küller Şehri - Ölümcül Oyuncaklar Serisi 2 [YORUM]





Orjinal Adı: City of Ashes
Seri Bilgisi: The Mortal Instruments#2
Goodreads Puanı: 4.22
Türkçe Yayın: Artemis
Çevirmen: Selim Yeniçeri
Türü: Fantastik, Genç Yetişkin

YORUM

Ölümcül Oyuncaklar'a tam gaz devam...

Kemikler Şehri'yle Gölge Avcıları dünyasına sıkı bir giriş yapmıştım. (Yorum için tık tık )
Seriye de adını veren Ölümcül Oyuncakların ilki olan ölümcül kupa'yı Valentine'e kaptıran Clary ve Jace kendilerini kozmik bir şaka olarak adlandırdıkları bir durumda bulmuşlar ve Valentine'e karşı Jace-Clary/gölge avcıları team  1-0 mağlup olmuşlardı.
(Valentine kim mi? Önceden gölge avcısı olan ama sonradan Hitler'leşen bir karakter,)

Küller Şehri'nde bundan sonraki olayları okuyoruz.
Başlangıcımız yine Valentine'ın şeytani planlarıyla oluyor.
Pek şeytani kişilik Valentine, hastalıklı idealini gerçekleştirmek için elinden geleni ardına koymuyor. Kupayla sözde yeni gölge avcıları yaratacaktı, vazgeçmiş efendim. Onun yerine sessiz kardeşler tarafından korunan ruh kılıcını almak için iblis marifetiyle,bir garip, kafaları traşlı, ağızları ve gözleri dikili, zihin yoluyla iletişim kuran kardeşleri katlediyor. Bir sonraki adımı ise bu kılıcı şeytanileştirerek iblisleri kontrol edip gölge avcılarını yok etmek. Bunun için cinayetlerine devam  ediyor.

Unutmadan burda bir parantez açıp kapıyorum Simon'un da artık Aşağı Dünya'lı olduğundan bahsetmiş miydim?? Ama hangisi olduğunu söylemeyeceğim, kitaptan okuyun :D :D
(O da kim derseniz; Clary'nin yakın arkadaşı, müzmin aşık  desem yeterli olur.)

Tüm bu olan bitenden sonra Merkez Enstitüyü ve sorumluları araştırması için Sorgucu'yu gönderir. İşler daha da karışır çünkü Sorgucu'nun da kendine göre hesapları vardır. Daha da kötüsü Valentine'in Jace ve Clary ile ilgili söylediği şeyi hazmetmeye çalışmak ikisi için de oldukça zordur ve ne yapacaklarını bilememektedirler. Tüm bunların üzerine yine de Valentine karşı savaşları devam eder.

İlk kitaptan sonra Küller Şehri de keyif içerinde okundu bitti. Yazarın kalemini zaten çok beğenmiştim. Yine ilk kitap gibi akıcı, dolu dolu ve aksiyonu bol. Yeni karakterler de katılıyor bu kitapla beraber. Her bir karakterini ayrı ayrı beğeniyorum. Hiç biri gereksiz durmuyor. Hepsine güzel kişilikler biçmiş. Yalnız Cassandra'ya çok kızıyorum Jace ve Clary'e bu kadar yüklenmesen olmaz mıydı? Ters bir vaktinde mi yazdın onları bilmiyorum ki? Zavallıcıklar hem psikolojik hem de fiziken çatışmadalar. Hele ki Jace diplerde sürünüyor. Cık cık olmaz yaniii.
Yine de onlar için "benim hala umudum var" şarkısıyla bu akşamki yazımı sonlandırıyorum ve gelsin sıradaki Camlar Şehri diyorum.



ARKA KAPAK

Vampirler, kurtadamlar, periler, gerçek aşk ve aklınızı başınızdan alacak kadar heyecan! Ölümcül Oyuncaklar can yakmaya devam ediyor!

Komada bir anne ve dünyayı yok etmeye kararlı bir baba.. Clary Fray, kurtadamlar, şeytanlar ve gizemli Gölgeavcılarıyla dolu, ürkütücü New York yer altı dünyasına doğru sürükleniyor. Geçmişiyle ilgili öğrendikleri yalnızca başlangıç. Şimdiyse dünyanın kaderi Clary’nin ellerinde. Yeni keşfettiği güçlerini ustaca kullanmayı ve asla kendisinin olmayacak bir erkeğe karşı hislerini dizginlemeyi başarabilecek mi? 

3 yorum:

  1. Acaba filminin de devamı gelir mi ki oyuncaklardan sonra ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nette bir ara ertelendi diye bir yazı okumuştum. Ama oldukça uzun zaman önceydi

      Sil
    2. Teşekkürler cevabın için araştıracağım.

      Sil