15 Mart 2015 Pazar

Paula Weston - Gölgeler [YORUM]

Orjinal Adı: Shadows
Seri Bilgisi: The Rephaim#1
Goodreads Puanı: 4.00
Türkçe Yayın: Yabancı Yayınları
Çevirmen: İnci Nazlı
Türü: Fantastik, Genç yetişkin


YORUM

Merhabalar, yeni bir yorumla daha sizlerleyim.
Bir kaç gündür okuduğum Paula Weston - Gölgeler kitabı sonunda bitti. Normalde çok kısa sürede bitirebileceğim tarzda olmasına rağmen iş ve ev yoğunluğum arasına sıkışmasından kaynaklı 3-4 gün sürdü. Yoksa melek temalı fantastik kitapları okumayı çok seviyorum. :)

Gölgeler'de İkiz kardeşinin ölümünü atlatmaya çalışan Gabby Winters'in hikayesi anlatılıyor. Gabby bir araba kazası geçirmiş, bu kazada kardeşi ölmüş kendisi de ölümden kılpayı kurtulmuş. Geçmişi de puslu, kaza öncesine dair pek bir şey hatırlamıyor.  Korkunç yaratıkların olduğu ve Matt adını verdiği biriyle sırt sırta dövüştüğü rüyalar görüyor ve bunu internet ortamında hikayeleştiriyor. Bir gün bardayken rüyalarındaki Matt'ı karşısında kanlı canlı görünce şaşırıyor. Son derece yakışıklı ve çekici, bir o kadar da alaycı  ve umursamaz Matt'in aslında Rafa olduğunu ve geçmişinin bildiği gibi olmadığını öğrenir.(Rafa, kendisi favorimdir :D )
Gabby aslında düşmüş meleklerin çocuklarından biridir. O ölümsüz bir savaşçıdır. Ama birileri hafızasıyla oynamış olduğundan farklı bir hayata, sıradan bir insan olduğuna inandırılmıştır. Bir yanda iblisler bir yanda diğer yarı melekler peşindedir. Çünkü düşmüş meleklerle ilgili çok büyük bir sırrı bildiğini düşünmekteler. Oysa Gabby diğer hayatı olan Gabe'i ve olanlar hakkında hiçbir şey hatırlamamaktadır. Rüyalarında sırt sırta dövüştüğü Rafa'nın yardımıyla bu gizemi çözmeye çalışır.
Tabi bu hiç kolay olmayacaktır. Karşısında hem bilinmeyen bir geçmiş, hem iblisler hem de bir zamanlar ait olduğu yarı melek grubu olan Rephaimler vardır.

Yazarın güzel bir kurgu yarattığını düşünüyorum. İlgi çekici, gayet akıcı, bilinmezlik dolayısıyla merak hissinin üst düzey olduğu tam tadında bir giriş kitabı olmuş. Aksiyonu da cabası.
Rafa tiplemesine ayrıca bayıldım. Adamdan resmen ukalalık akıyor ama yine de çok sevimli. Umursamaz ve ukala hallerinin ardında melek saklı :D :D
Gabby'de inşallah potansiyeline ulaşır bir de o hallerini görürüz.
Kitapla ilgili tek sıkıntım anlatımın şimdiki zaman kipinde olması. Bu da olmasa çok iyi olacakmış. Nazarlığı olsun deyip geçelim :D :D
Unutmadan bizdeki kapağını orjinalinden daha çok sevdim.  Serinin devam kitabını büyük bir merakla bekliyorum. Umarım Yabancı Yayınları bizleri çok bekletmez.


ARKA KAPAK


Gaby Winters yaklaşık bir yıl önce ikiz kardeşi Jude'u bir trafik kazasında kaybetmişti. Kazadan sonra bedeni iyileşmişti ama acısı hâlâ ilk günkü gibi tazeydi ve kâbusları bitmiyordu: Her gece kâbuslarında iblislerle ve cehennemin diğer yaratıklarıyla savaşıyordu.

Ve sonra karşısına Rafa çıktı. Rafa, sadece kâbuslarında sık sık gördüğü çocuk değildi, aynı zamanda ikiz kardeşi Jude'la da bir geçmişleri olduğunu iddia ediyordu. Gaby, hayatı ve kendi hakkında bildiğini düşündüğü gerçeklerin sadece birer yalan olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştı ve bulması gereken gerçekler kâbuslarındaki gölgelerde gizliydiler. Rafa kimdi? Refaimler kimlerdi? Ve en önemlisi Gaby kime güvenebilirdi?

"Sıkı, zekice yazılmış ve farklı… Okuduğum en iyi melek temalı kitaptı!" 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder