20 Şubat 2015 Cuma

Evangeline Collins - Yasak [YORUM]


Orjinal Adı: Her Ladyship's Companion
Seri Bilgisi: -
Goodreads Puanı: 3.73
Türkçe Yayın: Olimpos Yayınları
Çevirmen: Ladin Arda
Türü: Historical Romance

YORUM

Merhabalar,

Blogumun bugünkü konuğu Olimpos Yayınlarından çıkmış olan Evangeline Collins - Yasak adlı kitap.
Yazarın yayınevinden çıkan ikinci kitabı ama kalemiyle tanışmam "Yasak"la oldu. Klasik historical kalıplarının dışında konusu ve karakterleriyle ilgimi oldukça çekti. 

Konusundan biraz bahsedersem;
 İsabella kötü bir olay nedeniyle saygınlığını yitirmiştir ve alelacele Lord Stirling ile evlendirilir. Bu evlilik onun zindanı olmuştur. O zindanda günden güne solarken Fransız kuzeni tarafından onu mutlu edeceğine inandığı bir hediye alır. Bu hediye flört edebileceği bir centilmendir. (günümüzde başka birşey deniyor tabi :D :D ) İsabella başta bunu kabullenmek istemese de Gideon ona yalnızlığını unuttur, tutkuyu ve aşkı tattırır.   Gideon'la beraberliği ikinci felaketi mi yoksa zindandan kurtuluşu mu olacak, merak edenler için kitabı okumalarını salık veriyorum.

Konu değişik, karakterleri de ilgi çekici. Yoğun tutkunun arkasındaki, yalnızlığın ve sevgiye açlığın, özlemin güzel yansıtıldığını düşünüyorum. Öyle ki aralarındaki tutku/cinselliğin fazlalığı ve ilişkinin onaylamayacağım bir türde olması bile beni fazla rahatsız etmedi. Nedense ön planda hep Bella'nın yalnızlığını hissettim. Bu anlamda kurgusunu başarılı buldum. Başlardaki karışık anlatıma alıştıktan sonra kitap akıcı bir şekilde ilerliyor. Kapağa gelirsek; Olimpos'un historical kapakları çok hoşuma gidiyor. Gayet özenli, albenili. Yasak kapağında da bu geçerli. 

Olumlu gördüklerim haricinde olumsuzluklarda var. Örneğin, yazarın tarzı mı yoksa çeviriden mi kaynaklı bilemediğim; bir anlatım sıkıntısı var. Kim nerde ne söylüyor, veya ne demek istiyor bir karmaşa olmuş. Özellikle kitabın başlarında yoğun hissettim bu durumu, ilerledikçe aksiyonun da artmasıyla bu durumu göz ardı edebildim.  Redaksiyon için her zamanki gibi biraz daha dikkat diyorum.
Yasak kitabı olumsuzluklara rağmen farklı konusu için okunabilir diyeceğim bir kitap oldu

ARKA KAPAK

Görevi onu memnun etmekti, kalbini çalmak değil...

Leydi Isabella Stirling Selkrik İskoçya kırsalında sevgisiz bir evliliğe mahkûm olmuştur. Gittiğinde aylarca gelmeyen kocası nedeniyle Bella; içinde yanan, özgür bırakılmak isteyen tutkuları inkâr ettiği yalnız bir yaşam sürmektedir. 

Sonra görmüş geçirmiş kuzeni onu ziyarete gelir ve edepsizce bir öneride bulunur. Bella'nın ihtiyacı olan şey bir sevgilidir. Parayla tutulan bir sevgili. Ne de olsa erkekler bu tür aktivitelerde bulunmaktadır; kadınlar neden yapmasınlar ki? Bella reddeder, ama sonra Mr. Gideon Rosedale adında muhteşem bir ziyaretçi ortaya çıkar, iki hafta için hizmetine verilmiştir. Bunun zararsız bir flört olacağını düşünen Bella Gideon'un baştan çıkarıcılığına karşı koyamaz. Sonunda tüm tutkularına hizmet etmesine izin verdiğindeyse düşünülemez olanı, yasak olan tek şeyi yaptığını keşfeder: O âşık olmuştur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder