ARKA KAPAK
Aşk perdenin arkasına saklanmış güçlü bir ışıktır. Perdeyi çekince gözlerin kamaşır.
Bir yanda platonik bir âşık, diğer yanda aşkı arayan bir kız!
Betül asla aşık olamayacağını düşünüyordu. Beklenmedik bir zamanda Tolga ile yakınlaşmaları, kalbinin ona oynadığı en büyük oyundu. Hayatının oyununu düğün günü bozarak gözlerindeki perdeyi kaldırır.
Burak, dört senedir içinde büyüttüğü aşkını usulca yüreğinde yaşamış, hiç kimsenin bilmesine izin vermemiştir. Sevdiği kişinin, hayatını değiştiren patronunun biricik kız kardeşi olması, birçok açıdan sorundur.
Yıllardır ağabeylik yaptığı kıza böyle güzel duygular besleyebilir mi?
Ona dokunmadan bu kadar güçlü karşılıksız sevebilir mi?
Aşk, platonik olmaktan çıkıp sevdiğini haykırabilecek midir?
YORUM
Bloga uzun bir ara verdikten sonra yerli bir yazarla yeniden açılışı yaptım. Sümeyye Akarçay Aşka Rehin kitabıyla. Yazarın ikinci kitabı ve benim kalemiyle ilk tanışmam oldu.
Her zamanki gibi yazım tarzına alışma faslını geçersek, kaleminin başarılı ve gelişmeye müsait olduğunu düşünüyorum.
İçeriğe girmeden konusundan az buçuk bahsedersem; platonik bir aşk yaşayan Burak'la, deli dolu ancak aşka inanmak istemeyen Betül'ün yer yer polisiye aksiyonlar ve dramlar içeren romantik aşk hikayesini anlatıyor demek yeterli olur sanırım.
Kitabı sevdim mi? Evet sevdim. Ama çoğunluk kısmını keyifle okumuş olsam da; saç baş yolmak istediğim kısımlar da olmadı değil. :)
Özellikle Betül Hanım'ın yaptıklarını okurken!!!
Yazarı burada tebrik ediyorum. Betül'ü öyle bir yazmış ki, kızı ete kemiğe büründürmüş. Hani o kadar gerçek kılmış ki, yanı başımda olsaydı bir kaşık suda boğardım sanırım. (bir karakter hem bu kadar ifrit, gıcık, sinir bozucu hem de masum ve az da olsa sevimli nasıl olmuş şaştım kaldım.)
Burak ise bunlara rağmen Melake diyebileceğimiz adamlardandı. (Buradan yazara notum: yazmayın lütfen, böyle adamları yazmayın... Gerçek hayata döndüğümüzde acısı fena oluyor.) Ama kader midir bilmiyorum nedense bu melakeler cadalozlar tarafından kapılıyor.
Neyse devam edelim efendim!!! Kitabın ana karakterleri Burak ve Betül olsa da hikayenin yan karakterleri de oldukça iyiydi. İlk kitaptan gelen karakterlerin hikayesi bu kitapta da devam etmiş. Baran, Esma, onların ikizleri ve yeni bebekleri, Esma'nın abisi Tolga (kendisini yeni nesil Nuri Alço olarak görüyorum) Onları okumak da güzeldi. Şahsen kalabalık aile hikayelerini severim, bu anlamda doyurucu oldu.
Takıldığım noktalara gelirsek; peş peşe çok fazla olay vardı ve takip etmesi biraz yorucu oldu. Ayrıca diyalogların biraz daha konuşma dilinde yazılmasını tercih ederdim. Bazı yerlerde mekaniklik hissettim. Onun haricinde gayet keyif aldığım okuma oldu.
İnşallah kitaplarının devamı gelir ve bizler de okuma imkanına kavuşuruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder