5 Haziran 2014 Perşembe

Danielle Trussoni - Asi Melekler - Angelology#1 [YORUM]





Orjinal Adı:  Angelology
Seri Bilgisi: Angelology#1
Goodreads Puanı: 3.37
Türkçe Yayın: Doğan Kitap
Çevirmen: Sıla Okur
Türü: Fantastik


Yorumum

Bazı kitaplar iyidir, hatta çok iyi ama hakettiği ilgiyi göremezler.(goodreads puanına bakarak söylüyorum bunu) Bence Asi Melekler kesinlikle bu grupta. Konusunda belirtildiği üzere, Asi melekleri ve onların soyundan gelen yani melek-insan kırması olan Nefilimler ile insanlar arasında binlerce yıl öncesinden süregelen bir savaşı ele alıyor. Semavi varlıklar olan melekler bir o kadar da kötücüller. Asi melekler denilen bu düşmüş meleklerin insanlarla birleşmelerinden olan Nefilimler de onlar kadar hatta onlardan çok daha zalimler. Kendilerini MelekBilim diyen, hem bilimsel bir disiplin hem de bir tarikat olarak adlandırılabilecek, insanlardan oluşan topluluk ise Nefilimler ve Asi Meleklere karşı durmak için ellerinden geleni yapıyorlar. 
Bildiğimiz popüler, fazla derinliği olmayan benzer konulu kitaplardan ayıran önemli bir özelliği oldukça sağlam kurgusu. Dini, mitolojik ve tarihsel olayların müthiş bir şekilde sentezlenerek sunulmuş hikayesi insanda ciddi bir gerçeklik hissi uyandırıyor. Tarih kısmı kesinlikle sıkmıyor aksine neler olmuş bitmişi öğrenmek adına bu sayfalara biraz daha fazla gömülüyorsunuz. Hani bir trend var ya biraz fantastik, çok çok romantizm. Olay bunun üzerine kuruldur. Asi Melekler de romantizm var ama asla ön planda değil. Hatta yok gibisinden. Şahsen bu durum kitabı daha da güzelleştirmiş. Yazarın kitap için bolca hazırlık yaptığı zaten okurken anlaşılıyor. Herşeyi ince ince dokumuş. Bu anlamda içerik olarak oldukça zengin. Kitabın kahramanı ve kilit noktası Evangeline ama ben özellikle Celestine'in geçmişi hatırladığı ve dolayısıyla bize hikayeyi geçmişten günümüze taşıyan bilgileri verdiği kısımları daha bir sevdim. Kitabın sonlarında ise aksiyon ve gerilim hızla artıyor. Finalde pek de şaşırtmıyor ancak 2. kitabı oldukça merak ettirir bir halde bırakıyor.

Değerlendirmem;

5-Tek kelimeyle mükemmeldi





"Bir kez Asi Melekler'in büyüleyici dünyasına girdiniz mi, diyeceksiniz ki: 'Vampirler mi? Vampirler kimin umurunda?' People 

Melekler dünyayı sardı, şimdi sıra Türkiye'de…New York Times Bestseller yazarından melekbilim, Orpheus'un liri, düşmüş melekler ve dünyamızın kaderini belirleyecek son savaş üzerine çarpıcı bir eser… 2010'un en çok ses getirecek kitabı karton kapak fiyatına sert kapak…

Evangeline 12 yaşındayken annesi öldü, babası onu New York'ta Azize Rose manastırına bıraktı. Şimdi 23 yaşında, yeminine sadık bir rahibe. Dünyada en nadide melek resimlerinin ve "melekbilim" konusundaki en zengin kitap koleksiyonunun bulunduğu kütüphaneden sorumlu. 

Rockefeller ailesinin sanat etkinliklerini, zengin ve tuhaf bir adam olan Percival Grigori adına araştıran sanat tarihçisi Verlaine'den gelen mektup, Evangeline'in hayatını kökünden değiştirecektir. Verlaine ve Evangeline, Tanrı'nın lanetine uğramış asi meleklerin soyundan olan Nefiller ile Melekbilimciler arasında yüzlerce yıldır süren kanlı bir savaşa katılmak zorunda kalacaklar. Bulgaristan'da bin yıl önce bir melek cesedinin bulunduğu gizemli Rodop Dağları'ndan Paris'teki Montparnasse mezarlığına kadar pek çok cephede sürmektedir bu savaş…

"Asi Melekler düşmüş eski melekleri modern dünyaya salıveriyor ve sonuç yıkıcı. Trussoni dikkatinizi açılış sayfalarından yakalayıp, gizemler kanatlanana kadar bırakmayan bir kutsal gerilim kitabı yazmış."
Keith Donohue, Çalınan Çocuk'un yazarı

"Asi Melekler neredeyse halüsinasyon etkisine sahip. Yozlaşmış, psikolojik ve dini öğeleri zengin ve tuhaf bir tabloda kaynaştırıp, okuru gerçekliğin şokuyla yüz yüze getiriyor." 
Time 

"Danielle Trussoni'nin Asi Melekler'i heyecanlı, harika bir okuma. Nefes kesici, aldatıcı ve -benzetmeyi bağışlarsanız- şeytanca iyi."
Raymond Khoury, Son Tapınak Şövalyesi'nin yazarı

2 yorum: